بهترین راهبرد ها برای انتخاب رشته تحصیلی

دوست خوبم، یکی از فاکتورهای مهم و تاثیر گذار در آینده ی زندگی تو بحث انتخاب رشته ی کنکور سراسری هست، که درواقع تعیین کننده ی مسیرموفقیت و زندگی تو خواهد بود، به همین دلیل رعایت راهبرد مناسب و اصول صحیح برای انتخاب رشته کنکور سراسری از اهمیت بسزایی برخورداره.

پس هر داوطلب باید یک سری اصول و برنامه ی راهبردی رو قبل از اقدام برای انتخاب رشته رعایت کنه و در نظر بگیره، این اصول و راهبرد ها شامل:

۱) بررسی دقیق کارنامه و رتبه و سهمیه های داوطلب بعد از اعلام نتایج: دوست خوبم در ابتدا موقعی که نتیجه ی تو اعلام میشه به جز رتبه ها و درصدهات باید به موارد دیگه از جمله سهمیه، رتبه در سهمیه، رتبه کشوری، رتبه در منطقه و دوره هایی که مجاز شدی هم توجه کنی و با کمک یک مشاور به تحلیل دقیق کارنامت بپردازی، همین تحلیل دقیق کلی تورو جلو میندازه و باعث میشه در زمان انتخاب رشته در زمان صرفه جویی بیشتری کنی‌‌، حتما سهمیه های خودت رو بررسی کن و نحوه کزینش هر کد رشته رو مطالعه کن و شرایط خودت و گزینشت رو در هر کد رشته بسنج.

۲) تعیین دقیق هدف خودت در آینده و زندگی تحصیلی: دوست خوبم تا خودت ندونی دقیقا چی میخوای نمیتونس انتخاب رشته خوبی انجام بدی! درسته تو از مشاور کمک میگیری و اینکار میتونه خیلی کمک کننده باشه و تورو سریعتر به نتیجه برسونه و حتما توصیه میشه اما قراموش نکن که انتخاب رشته ی نهایی رو خود تو باید انجام بدی! پس باید بدونی چی میخوای و برای انتخاب رشته و آیندت هدفت مشخص باشه، از خودت بپرس چرا میخوام برم دانشگاه؟ چرا میخوام درس بخونم؟ میخوام به کجابرسم؟ برنامه بلندمدت ده سالم چیا هست؟ با ورود به کدوم رشته و کدوم دانشگاه میتونم به اون هدفی که دارم نژدیکتر بشم؟ باید حتما پاسخ این سوالات رو‌بدونی چون به هیچ وجه صرفا بعداز قبولی توی بهترین رتبه و بهارین دانشگاه نمیشه گفت موفقیتت تضمینه!

۳) شناخت علایق و استعدادهای خود: در رابطه با این مورد میتونی مقاله ی « روشهای موثر برای کشف استعداد و شناخت علایق» رو توی سایت مطالعه کنی. دوست خوبم تو حتی اگر بهترین رشته و دانشگاه رو هم انتخاب کنی و پذیرفته بشی تا موقعی که رشته ای که داری توش تحصیل میکنی رو واقعا با جون و دل دوست نداشته باشی و توش استعداد نداشته باشی نمیتونی اونطور که باید رشدکنی، درواقع علاقه و استعداد معحزه میکنه! علاقه و استعداد باعث میشه تو ده برابر موقعی که بدون علاقه تلاش میکنی موفق بشی و برای ادامه ی مسیر انگیزه ی لازم رو داشته باشی و خستگی ناپذیر بشی، حتی اگر زندگینامه ی افراد موفق جهان رو مطالعه کنی متوجه این میشی که این افراد به دنبال علاقه و استعداد ذاتی خودشون رفتن و در اون زمینه به شدت رشدکردن، اینجاست که انتخاب رشته بر اساس علاقه و استعداد به شدت اهمیت پیدا میکنه، پس انتخاب رشته تو با توجه به شرایط و علایق و استعدادهای تو خاص خودتو هست و باید بر اساس پارامترهای مربوط به تو انجام بشه. پس حتما قبل از انتخاب رشته شروع کن به پیدا کردن علایق و استعدادهاو توانمندی هات.

۴)تحقیق و بررسی در رابطه با رشته های دانشگاهی: رفیق بعد از اینکه علایق و استعداد های خودت رو شناسایی کردی و متوجه هدفت شدی، باید در رابطه با رشته های تحصیلی تحقیق کنی، ویژگی ها و توانمندی های لازم برای ورود یه هر رشته ی تحصیلی رو‌بدونی، پیشنیازهای هر رشته و بازار کار و طول مدت تحصیلش رو بدونی و بررسی کنی که علایق و استعدادهای تو متناسب با کدوم‌رشته ی تحصیلیه و به اصطلاح تو در آینده مناسب چه شغلی هستی؟

۵) تحقیق در رابطه با دانشگاه های متفاوت: دوست خوبم حالا که متوجه علایق و استعدادهات شدی و در رابطه با رشته های تحصیلی هم اطلاعات لازم رو بدست آوردی، حتما باید قبل از انتخاب رشته در رابطه با دانشگاه هایی که رشته های مدنظرت رو دارن کاملا تحقیق کنی، اینکه دوره های مختلفشون چیا هستن، خوابکاه ارائه میدن یا نه، محل دانشکده ها وخوابگاه ها و سلف دانشگاه و بقیه ی امکانات رفاهی دانشگاه، فاصله تا محل سکونت خودت و شرایط و ویژگی های خودت از قبیل میزان استقلال و توانایی زندگی دور از خانواده رو بررسی کنی و از بین دانشگاه ها یک سری از اونها رو جداکنی و مدنظر قرار بدی.

۶) کمک گرفتن و مشورت با یک فرد آگاه: رفیق توی هر زمینه ای اگر از فرد آگاه و متخصص کمک بگیری خیلی میتونی بهتر از موقعی پیش بری که قراره خودت بدون آگاهی جلو بری. فرد باتجربه و آگاه باعث میشه اون آزمون و خطاهایی که قراره انجام بدی حذف بشه و بدون اون آزمون و خطاها نتیجه رو بدست بیاری و اون ناامیدی ها و اون سرخوردگی ها و اشتباهات رو دیگه نداشته باشی و مستقیم تورو به نتیجه میرسونه و دغدغه ی تو فقط خود موضوع یعنی همون انتخاب رشتت و تحقیق درباره رشته ها و علایقت هست نه چیز دیگه، در نتیجه مسلما انتخاب رشته بهتری خواهی  داشت‌.

۷) انتخاب رشته آگاهانه و صحیح: حالا وقت انتخاب رشته میرسه که توصیه میشه اینکار رو به کمک یک مشاور خبره و دلسوز انجام بدی که آزمون و خطاهات به حداقل کاهش پیدا کنه و با علم و آگاهی به الگوریتمهای انتخاب رشته اینکار رو انجام بدی، البته فراموش نکن که مشاور فقط به تو کمک میکنه و تصمیم گیرنده ی نهایی خود تو هستی نه هیچکس دیکه!

۸) توکل به خدا: دوست خوبم، تا اینجای راهبرد تمام آنچه که برای یک انتخاب رشته صحیح لازم بوده رو مرحله به مرحله پیش رفتی و دقیق و علمی انتخاب رشته کردی، بابیش رو باید بسپری به خدا، اونه که به تمام تلاشهای تو، نگرانی های تو، شب بیداری ها و زحمات و دلهره های تو آگاهه و همیشه عادله! آنچه که انجام دادی قطعا در این دنیا یک نتیجه ای رو خواهد داشت و خداوند هیچ زحمتی رو بی نتیجه نمیذاره، یا ویزی که میخوای رو بهت میده یا بهتر از اون رو، چون اونه که به هیر و صلاح همه ی ما آگاهه، پس بعداب انجام رسالت ووظیفه ی خودت و پیش بردن انتخاب رشتت بر اساس این راهبرد، همه چیز رو بسپر به خودش که برات بهترینها رو میخواد، پشیمون نمیشی.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا