دانشگاه پیام نور

معرفی کلی:

یکی از دانشگاه هایی که در کارنامه ی داوطلب باید محاز شدن یا نشدنش بررسی بشه دانشگاه پیام نور هستش. این دانشگاه یکی از دانشگاه های نیمه‌دولتی و نبمه حضوری هست که ظرفیت مناسبی رو بعد از دانشگاه آزاد داره. این دانشگاه در سال ۶۷ تاسیس شد و یک دفتر مرکزی در شهرتهران داره که تمام مراکز دانشگاه پیام نور رو زیرنظر داره. دانشگاه پیام نور محیط به نسبت کوچکی داره. این دانشگاه در هر سه مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری پذیرش داره اما در مقطع کاردانی برخلاف دانشگاه آزاد و غیرانتفاعی پذیرش ندارد. مدرک دانشگاه پیام نور مورد تایید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری هستش اما اعتبارش به نسبت دانشگاه دولتی و آزاد کمی پایینتره اما دانشجوها برای ورود به بازار کار و ادامه تحصیل با مشکلی مواجه نخواهند شد و همه چیز وابسته به تلاش اونهاست.

پذیرش:

پذیرش در این دانشگاه که ظرفیتی کمتر از دانشگاه آزاد دارد در سه مقطع تحصیلی کارشناسی، ارشد و دکتری به دوصورت رسمی، با سوابق تحصیلی و فراگیر هستش. درواقع پذیرش رسمی مخصوص دانشجوهایی هست که با آزمون کنکور به دانشگاه پیام نور وارد شدند. پذیرش با سوابق تحصیلی که تازه به روشهای پذیرش این دانشگاه اضافه شده بر اساس شرط معدل سه سال آخر دوره متوسطه دوم پذیرش صورت میگیره، و پذیرش فراگیر هم به اینصورته که دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد در یکی از رشته های مراکز پیام نور ثبتنام میکنند و درصورت گذراندن واحدهای ترم اول، از ترم دوم به عنوان دانشجوی رسمی شناخته میشوند و بدون ذکر عنوان فراگیر در مدرکشون میتونن در دانشگاه تحصیل کنن. ناکفته نماند که پذیرش دانشگاه پیام نور به صورت بومی گزینی هست و اولویت پذیرش با دانشحویان بومی همان منطقه هست.

رشته های تحصیلی:

دانشگاه پیام نور همانند دانشگاه غیرانتفاعی و برخلاف دانشگاه آزاد در رشته های پزشکی و پیراپزشکی دانشجو نمیپذیرند. اما یکی از آیتم های جالب دانشگاه پیام نور تحصیل همزمان در دو رشته تحصیلی هستش.

آموزش:

کلاسهای دانشگاه پیام نور به سه روش حضوری، نیمه حضوری و غیرحضوری برگزار میشه، در روش حضوری که کلاس برای هر درس برگزار میشه و دانشحو‌موظف به شرکت در کلاس هستش، در روش نیمه حضوری به اینصورته که برای هر درس کلاس برگزار میشه اما زمان برگزاری کلاس به نسبت حجم  کتاب بسیار کمتره و تعداد جلسات از همون ابتدای ترم و اخذ درس مذکور مشخص خواهدشد اما درکل حضور در کلاسهای تئوری اجباری نیست. آموزش نیمه حضوری بهترین روش برای افرادی هست که به دنبال ارتقای شغلی و مدرک خود هستند. و اما آموزش غیرحضوری که به خودخوان در دانشگاه پیام نور معروفه و دانشجو هیچگونه کلاسی برای واحدهای اخذشده شرکت نخواهد کرد و فقط با استفاده از منابع وسی دی های آموزشی برای حضور در امتحانات آماده میشه، البته تعداد دروس خودخوان و غیرحضوری بسیارکم هست واکثر آموزشها به صورت حضوری و غیرحضوری در دانشگاه پیام نور انجام میشه. البته آموزش بعضی از رشته های خاص به صورت مجازی انجام میشه که دانشجو میتونه بدون شرکت درکلاس واحدهای اون درس رو بگذرونه. دانشجو برای اطلاع از برنامه ی کلاسی خودش باید به سامانه سهبا مراجعه کنه. در دانشگاه پیام نور محدودیت مشروطی( معدل هر ترم زیر۱۲ مشروطی محاسبه میشود) وجود نداره وتنها درصورت مشروط شدن پیاپی محدودیت تعداد واحدها برای انتخاب واحد برای دانشجو بوجود میاد و در ترم بعدی میتونه تنها ۱۴ واحد اخذ کنه و درنتیجه تحصیل دانشجو طولانی ترشده و دانشجو برای گرفتن سنوات و معافیت تحصیلی باید تلاش بیشتری کند. درصورتی که معدل ترم دانشجو ۱۷ به بالا باشه میتونه‌توی ترم آینده ۲۴ واحد اخذکنه. محاسبه ی نمرات و ارزیابی دانشجو در دانشگاه پیام نور به اینصورته که ۱۲ نمره، نمره کتبی امتحان دانشجو است و ۸ نمره هم به صورت نمره کلاسی محاسبه میشودو امتحانات هم به صورت حضوری و هم به صورت الکترونیکی انجام میشوند و نمرات دانشجو در سامانه گلستان قابل مشاهده خواهد بود و در همین سامانه ثبتنام و حذف و اضافه دانشجو انجام خواهدشد . در دانشگاه پیام نور دانشجو میتونه برای مهمانی اقدام کنه و مشکلی از این بابت وجود نداره اما برای انتقالی خیر. در رابطه با ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر باید گفت دانشجو ممکنه با محدودیتهایی مواجه بشه، چون بعضی از رشته های دانشگاه پیام نور مقاطع تحصیلی بالاتر رو ارائه نمیدن.

خوابگاه و امکانات رفاهی:

دانشگاه پیام نور به دانشجوها خوابگاه نمیدهد، درواقع اصول پذیرش در دانشگاه پیام نور عمدتا به صورت بومی گزینی هست و پیش فرض به اینصورته که دانشجو شهر محل تحصیل خودش هست. در بحث امکانات رفاهی دانشگاه، وام ۲درصدی شهریه به دانشجویان تعلق میگیره.

مزایا:

دانشگاه پیام نور مزایای مخصوص به خودش رو داره که باعث شده داوطلبهای زیادی علاقه به تحصیل در این دانشگاه داشته باشند، از جمله مزایای این دانشگاه نیمه حضوری بودن اون و اجباری نبودن حضور دانشجو در کلاسهای تئوری، شهریه ی مناسبتر و کمتر نسبت به دانشگاه های غیرانتفاعی و آزاد، دارا بودن وام ۲ درصدی برای پرداخت شهریه دانشجو، تنوع بسیار زیاد در رشته های بدون آزمون این دانشگاه، امکان تغییر رشته دانشجو درصورت داشتن شرایط مورد نیاز هست.

شهریه:

در دانشگاه پیام نور هم مانند دانشگاه آزاد و غیرانتفاعی باید شهریه پرداخت کرد اما میزان این شهریه از شهریه دانشگاه آزاد و غیرانتفاعی کمتر است. و این شهریه به دو قسمت شهریه ثابت و شهریه متغیر تقسیم میشود که شهریه ثابت طبق سال ورودی دانشجو تعیین شده و شهریه متغیر بر اساس تعداد و نوع واحدها اخذ شده تعیین میشود که البته هردو شهریه یعنی ثابت و متغیر هرسال حدود ۱۵ درصد افزایش هم دارند.

نتیجه گیری کلی:

پس به صورت کلی باید گفت که دانشگاه پیام نور دانشگاهی هستش که از لحاظ روشهای پذیرش در مقاطع مختلف تنوع خوبی داره و از لحاظ آموزش هم سه روش حضوری، نیمه حضوری و غیرحضوری رو برای دانشجوها درنظر گرفته که هر دانشجو باتوجه به شرایطش میتونه از یکی از آموزشها استفاده کنه و این مزیت بسیار مناسبی برای کارمندها هم میتونه باشه که بتونن به سادگی ارتقا شغلی پیداکنن. از لحاظ شهریه هم این دانشگاه نسبت به شهریه ی دانشگاه آزاد و غیرانتفاعی شهریه مناسب تری داره و دانشجو با دریافت وام شهریه میتونه به راحتی اون رو پرداخت کنه.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا