پردیس خودگردان

رفیق یکی از دوره هایی که مجاز شدن یا نشدنش رو میتونی در کارنامه نهایی خودت مشاهده کنی دوره پردیس خودگردان هستش. پردیس های خودگردان یا همان پردیس های بین الملل شعبه هایی از دانشگاه های دولتی در ایران هستند کهبا هدف پذیرش دانشجو در قبال دریافت هزینه تاسیس شده اند.

پذیرش:

پذیرش در پردیس های خودگردانه به دوصورت انجام میشه، یکی از طریق شرکت در آزمون کنکور سازمان سنجش و یکی از طریق آزمون اختصاصی پردیس خودگردان صورت میگیره. تا قبل از سال ۹۲ پذیرش در این دانشگاه ها به صورت نیمه متکرکز بود یعنی داوطلبها با دعوت به مصاحبه و بررسی شرایط تحصیلیشان وارد دانشگاه میشدند اما از سال ۹۳ به بعد پذیرش به صورت متمرکز شده، به این معنی که این پذیرش به صورت تک مرحله ای و با آزمون و زیرنظر سازمان سنجش صورت میگیرد. البته ناگفته نماند که تحصیل در بعضی از رشته های پردیس خودگردان بدون آزمون و برای ورودی مهر و بهمن انجام میشود که داوطلب درصورتی که امتحان نهایی شرکت کرده باید معدل دیپلمش از حد معینی بالاتر باشه. و زمان ثبتنام برای این دوره، تیر و مرداد هست که داوطلب باید شرایط خاصی را هم دارا باشد: اعتقاد به دین اسلام یا یکی از ادیان قانون اساسی جمهوری اسلامی، عدم عناد نسبت به نظام جمهوری اسلامی ایران، نداشتن سابقه ی عضویت در سازمان ها و گروه های غیرقانونی، نداشتن حکم منع نظام وظیفه، داشتن یکی از گواهی های فارغ تحصیلی پیش دانشگاهی، سال دوازدهم نظام جدید، دیپلم ۴ساله نظام قدیم و یا کاردانی، محرومیت شرکت در دوره پردیس خودگردان برای دانشحوی روزانه( مکر اینکه دانشحوی روزانه انصراف بدهد)، معدل کتبی مناسب دیپلم برای رشته های نظری و معدل کل برای سایر رشته ها.
برای ثبتنام در پردیس خودگردان از این طریق داوطلب باید مدارکی رو‌به دانشگاه ارائه کنه از جمله: اسکن عکس۴×۳، اطلاعات و مدارک شناسایی، اطلاعات مربوط به سوابق تحصیلی، اطلاعات مربوط به مدرک دیپلم،اطلاعات محل سکونت و آدرس، اطلاعات مربوط به سهمیه و امتیازها، راه ها و اطلاعات تماس با داوطلب.درصورت قبولی بدون آزمون در پردیس خودگردان،داوطلب باید سریال ثبتنام را برای وارد کردن سوابق تحصیلی خریداری کرده و هزینه ی ثبتنام بر اساس سوابق تحصیلی را هم جداگانه بپردازد
اما به طور کلی قبولی در پردیس خودگردان با آزمون و بدون مصاحبه انجام خواهد شد، البته دانشگاه صنعتی شریف و دانشگاه صنعتی امیرکبیر برای پذیرش بعد از آزمون، مصاحبه هم انجام میدهند. هرساله مراکز پردیس خودگردان طرفداران بسیاری دارند چون قبولی خصوصا در رشته های پزشکی در مراکز پردیس خودگردان بسیار ساده تر از دانشگاه های دولتی هست. معمولا اعلام نتایج اولیه کنکور سراسری با اعلام نتایج پردیس خودگردان همرمان رخ میدهد و درواقع پردیس خودگردان درصورت تکمیل نشدن ظرفیت دانشگاه، اقدام به جذب دانشجو میکند.

رشته های تحصیلی:

مراکز پردیس خودگردان برای گروه های مختلف تحصیلی، در اکثر رشته ها دانشجو میپذیرند، بیشترین پذیرش در گروه علوم تجربی در رشته های تاپ مثل داروسازی، پزشکی، دندان پزشکی و پیراپزشکی پذیرش دارند، در رشته های فنی مهندسی، انسانی، هنر و زبان و درکل دراکثر رشته های پرمتقاضی گروه ها با شرایط ذکر شده دانشجو میپذیرد.

شهریه:

شهریه پردیس خودگردان هم مانند دانشگاه آزاد وغیرانتفاعی از دو بخش شهریه ثابت و شهریه متغیر تشکیل شده است که با توجه به مصوبات وزارت علوم و تصمیمات هیئت امنای دانشگاه تعیین شده و از دانشجو دریافت میشود. شهریه مراکز پردیس خودگردان نسبت به شهریه دانشگاه آزاد به مراتب بیشتره خصوصا در رشته های علوم پزشکی.

انتخاب رشته:

درصورتی که داوطلب پس از دریافت کارنامه کنکور سراسری و بررسی اون، در مراکز پردیس خودگردان مجاز شده باشه میتونه همزمان با انتخاب رشته دولتی، در انتخاب رشته ی دانشگاه دولتی و دوره شبانه خودش، مراکز پردیس خودگردان رو هم انتخاب کنه، مثل روش انتخاب رشته ی دانشگاه های دولتی، باید به اینصورت عمل کنه که  درابتدا به شناخت علایق و استعدادهاش، بعداز اون‌به شناخت رشته های تحصیلی بپردازه و دفترچه ی انتخاب رشته رو خیلی خیلی دقیق مطالعه کنه، چون در این دفترچه اطلاعات بسیار ارزشمندی در رابطه با رشته های موجود در هر مرکز پردیس خودگردان ارائه شده، و باتوجه به محل سکونتش مراکز پردیس خودگردان رو اولویت بندی کنه و در دفترچه ی انتخاب رشته ی اصلیش واردکنه.

خوابگاه و امکانات رفاهی:

متاسفانه امکانات رفاهی خاصی به دانشجویان پردیس خودگردان تعلق نمیگیره، با این وجود که پذیرش در پردیس خودگردان به صورت کشوری هست و‌بومی گزینی نداره. درخصوص امکانات رفاهی، خوابگاه دانشجویی از مواردی هستش که دانشجو باید قبل از انتخاب دوره پردیس خودگردان در رابطه با اون تصمیم بگیره.

دانشجویانی که بومی یک منطقه نیستن و در پردیس دانشگاه منطقه تحصیل میکنن باید برای اخذ خوابگاه خودگردان اقدام کنند که درابنصورت هزینه ای مازاد بر شهریه رو باید بپردازن. در رابطه با وام دانشجویی هم دانشگاه هیچ تعهدی برای پرداخت وام به دانشجو ندارد اما تا به حال با تامین منابع مربوطه برای دانشحویان پردیس از طرف صندوق رفاه دانشجویان وام درنظر گرفته شده است.

آموزش:

مدرک مراکز پردیس خودگردان توسط ریاست دانشگاه امضا وتایید شده و قابل قبول میباشد و دارای اعتبار مناسبی هستش، البته عنوان پردیس دانشگاهی در مدرک دانشجو ذکر میشود‌. دانشجویانی که در دوره پردیس پذیرفته شده اند درصورتی که قصد انصراف از دوره رو داشته باشن  باید شهریه ترمهای باقی مانده رو پرداخت کنن. کلاسهای پردیس خودگردان معمولا در ساختمان پردیس خودگردان که از ساختمان خود دانشکده جدا هست برگزار میشه و اساتید پردیس خودگردان همان اساتید دوره روزانه هستن پس از لحاظ کیفیت آموزشی تفاوتی با دوره روزانه ندارد.البته ناگفته نماند که در بعضی از دانشگاه ها کلاسهای پردیس خودگردان با دوره روزانه یکی هستند. امکان مهمان شدن دانشجو‌از یک پردیس به دانشگاه دیگر وجود ندارد اما امکان مهمانی و انتقالی از یک پردیس به پردیس دیگر درصورت موافقت دو پردیس مبدا و مقصد وجود دارد.

مزایای تحصیل در پردیس خودگردان:

عدم نیاز به پرداخت هزینه برای آزادسازی مدرک تحصیلی: تمام فارغ تحصیلان پردیسهای خودگردان میتوانند برای ورود به بازارکار و ادامه تحصیل درخارج از کشور اقدام کنند چون تعهد خدمت ندارند و چون دوره دانشگاهی آنها شهریه پرداز بوده آزادسازی مدرک آنها سریع و بدون هزینه است.
تمام دانشجویان پردیسهای خودگردان بدون انصراف از دانشگاه میتوانند در کنکور شرکت کنند و درصپرت قبولی در کنکور از پردیس خودگردان انصراف دهند.
برای قبولی پیاپی در پردیسهای خودگردان هیچ محدودیتی وحود ندارد، اما در دوره روزانه درصورتی که دانشجو دوبار در کنکور قبول شود دیگر نمیتواند در دوره روزانه شرکت کند.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا