دانشگاه غیرانتفاعی

رفیق یکی از دانشگاه هایی که در پایین کارنامه مجاز شدن یا نشدنش رو باید بررسی کنی دانشگاه غیرانتفاعی هستش، دانشگاه غیرانتفاعی یکی از دانشگاه های زیر نظروزارت علوم تحقیقات و فناوری هست. دقت کن که دانشگاه های غیرانتفاعی با موسسه های غیرانتفاعی متفاوتن! درسته که هردو زیر نظر وزارت علوم و تحقیقات و فناوری هستن اما دانشگاه غیرانتفاعی مرکز بزرگتر و با تعداد رشته عای بیشتری هستش که در ادامه به بررسی کامل اون میپردازیم.

پذیرش:

پذیرش و ورود به دانشگاه فرهنگیان از دو طریق امکان پذیره، یک راه که ورود به دانشگاه از طریق کنکور هست و درصورت کسب رتبه ی لازم و مجاز شدن در کارنامه ی کنکور سراسری داوطلب میتونه در این دانشگاه ثبت نام کنه و یک راه هم ورود از طریق سوابق تحصیلی هست که داوطلب درصورت داشتن حد معدل لازم در سه سال آخر دوره متوسطه دوم یا معدل دیپلم یا پیش دانشگاهی میتونه در این دانشگاه ثبتنام کنه و این پذیرش در دو نوبت مهرماه و بهمن ماه انجام میشه البته فقط در رشته های بدون آزمون! چون پذیرش در بعضی از رشته ها برای این دانشگاه صرفا با آزمون هستش. ورود به این دانشگاه دارابودن یک سری شرایط رو‌هم نیاز داره: اول اینکه دین دانشجو‌ باید حتما اسلام باشد یا یکی از ادیانی که جمهوری اسلامی آن را تایید کرده است، شرط دیگر اینکه نباید به سیگار یا هر نوع ماده مخدر دیگری اعتیاد داشته باشد. و شرط آخر اینکه نباید عضو گروه های سیاسی بوده یا با نظام جمهوری اسلامی ایران دشمنی داشته باشد. برای دانشجویان پسر بحث خدمت هم یک مسئله هست که با ثبتنام در دانشگاه غیرانتفاعی مانند بقیه ی دانشگاه ها معافیت تحصیلی میگیرند.

شهریه:

دانشگاه غیرانتفاعی جز دانشگاه های شهریه پرداز هستش و دانشجوها برای تحصیل در دانشگاه غیرانتفاعی باید شهریه پرداخت کنن. شهریه پردازی دانشگاه غیرانتفاعی هم دقیقا مثل شهریه دانشگاه آزاد هستش با این تفاوت که میزان شهریه دانشگاه آزاد مقداری بیشتر از شهریه دانشگاه غیرانتفاعی هست. شهریه ی دانشگاه غیر انتفاعی هم به دو دسته شهریه ثابت و شهریه متغیر تقسیم میشه و شهریه ی ثابت طبق سال ورودی دانشجو تعیین میشه که هرساله برای هر ورودی حدود ۱۵ درصد هم افزایش داره و شهریه ی متغیر طبق تعداد واحدهای اخذ شده توسط دانشجو و نوع واحدها تعیین میشه، برای مثال شهریه ی واحدهای تخصصی از بقیه ی واحد ها بیشتره اما این نحوه و میزان شهریه پردازی برای هر دو ورودی با آزمون و بدون آزمون یکسانه. شهریه ی ثابت و متغیر دانشگاه غیرانتفاعی برای مقاطع تحصیلی بالاتر به ترتیب افزایش داره.

رشته های تحصیلی:

رشته های دانشگاه غیرانتفاعی از تنوع بسیار بالایی برخوردارن اما پذیرش در بعضی از رشته ها( اکثر رشته های پرمتقاضی) با آزمون و در بعضی دیگر بدون آزمون هستش.البته پذیرش در رشته های تجربی بدون آزمون ممکن نیست ودر کل بیشترین تعداد رشته هایی که دانشگاه غیرانتفاعی ارائه میده رشته های علوم انسانی هستن و این دانشگاه ظرفیت پذیرش بیشتری روبه نسبت دانشگاه های پردیس خودگردان و دوره دوم یاشبانه خواهد داشت.

اعتبار مدرک:

اگر بخوایم درابتدا در رابطه با تفاوت اعتبار مدرک موسسه غیرانتفاعی ‌و دانشگاه غیرانتفاعی صحبت کنیم باید بگیم که مسلما اعتبار مدرک دانشگاه غیرانتفاعی که مرکز بزرگتر و جامع تری هست و برای ورود به بازار کار و حتی ادامه تحصیل از اعتبار بسیار بیشتری برخورداره. دررابطه با مقایسه ی اعتبار مدرک دانشگاه غیرانتفاعی با بقیه ی دانشگاه ها به اینصورته که باتوجه به دانشگاه میتونه معادل با اعتبار مدرک دانشگاه آزاد یا حتی دولتی باشه،برای مثال دانشگاه غیرانتفاعی علم و فرهنگ و دانشکاه غیرانتفاعی سوره تهران بسیار قوی هستن و از کیفیت آموزشی خوبی برخوردارن لذا اعتبار مدرک اونها میتونه معادل با بسیاری از دانشگاه های دولتی باشه.

مزایا و معایب:

اگر بخوایم به مزایای دانشگاه غیرانتفاعی اشاره کنیم به ترتیب: پذیرش از دوطریق کنکور و بدون کنکور و صرفا باسوابق تحصیلی که باعث میشه درصورتی که داوطلب رتبه موردنیاز رو برای رشته ی مدنظرش بدست نیاورد یا حتی علاقه ای برای شرکت در کنکور سراسری نداشت بتونه با استفاده از سوابق تحصیلی وارد رشته ی موردنظرش بشه. دانشگاه غیرانتفاعی تنوع خیلی خوبی رو در رشته های تحصیلی پرمتقاضی مثل حسابداری، روانشناسی، حقوق و انواع علوم مهندسی داره که باتوجه به شرایط ساده پذیرش و دارا بودن اکثر مقاطع تحصیلی باعث شده متقاضیان بسیار زیادی پیدا کنه و از طرفی اعتبار مدرک این دانشگاه هم دست کمی از اعتبار مدرک دانشگاه های آزاد و دولتی نداره و از دانشگاه پیام نور بسیار بالاتره.

و اگر بخوایم به معایب این دانشگاه اشاره کنیم: شهریه پرداز بودن این دانشگاه که باتوجه به سال ورودی، دانشجو باید شهریه ثابت و شهریه متغیر رو پرداخت کنه. عدم وجود خوابگاه دانشجویی که باعث میشه دانشجو هزینه ای اضافه بر هزینه ی شهریه رو متقبل بشه و هزینه های کلی بسیار بالا میره.دانشحو تاحدی در این دانشگاه برای ادامه تحصیل دچار محدودیت میشه چون رشته های ارائه شده در دوره کارشناسی ارشد ودکتری محدود هستند و ممکنه که دانشجو برای ادامه ی تحصیل در رشته ی تحصیلی خودش در دانشگاه غیرانتفاعی دوار محدودیت بشه. با همه ی این موارد، اگر داوطلبی به دنبال دانشگاه نسبتا خوب با شهریه ی مناسب باشد دانشگاه غیرانتفاعی انتخاب بسیار مناسبیه چون شهریه ی دانشگاه های دیگری مثل آزاد بسیار سنگینتر خواهد بود.

مهاجرت:

مدرک این دانشگاه تاحدی برای مهاجرت تحصیلی یا کاری هم میتونه مناسب باشه اما خب واقعیت این هستش که اولویت با دانشجوهای دانشگاهای دولتی هستش، اما این به این معنی نیست که دانشجوهای دانشگاه غیرانتفاعی نمیتونن مهاجرت کنن بلکه حتی میتونن با تحصیل در ۵ دانشگاه غیرانتفاعی برتر، اعتبار مدرکشون و شانسشون رو‌برای مهاجرت تحصیلی بالاببرن. ۵ دانشگاه برتر غیرانتفاعی که باتوجه به تعداد مقالاتشون رتبه بندی شدن به ترتیب: دانشگاه جامع علمی کاربردی، دانشگاه امام رضا، دانشگاه علم و فرهنگ، دانشگاه علم و هنریزد و دانشگاه شمال هستند. برای آزادسازی مدرک دانشگاه غیرانتفاعی فقط لازمه که دانشجو کارهای مربوط به فارغ تحصیلی از قبیل تسویه شهریه ها و هزینه های رفاهی دانشگاه و تکمیل مدارک رو انجام بده و میتونه اصل مدرکش رو بدون پرداخت هزینه دریافت کنه که البته دانشجو در ابتدا میتونه گواهی موقت پایان تحصیلش رو بگیره چون پروسه ی آماده سازی اصل مدرک عملا زمانبره و معمولا بین ۳ماه تا یکسال طول میکشه.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا