روش ها و معیارهای انتخاب رشته

دوست خوبم، انتخاب رشته از مهمترین تصمیمات زندگی هر فرده و در واقع تعیین کننده ی آینده ی شغلی و تحصیلی هر فرد هستش. پس رعایت اصول انتخاب رشته ی صحیح و استفاده از روشهای مناسب برای اینکار از اهمیت بالایی برخورداره.

انتخاب رشته ی صحیح اصول مخصوص به خودش رو داره و اگر بر اساس این اصول انجام بشه میتونه بهترین نتیجه رو برای داوطلب به همراه داشته باشه.

اصول اساسی یک انتخاب رشته ی صحیح به صورت زیر هست:

۱) توجه‌به علایق خود: رفیق علاقه ی تو به یک مهارت یعنی وقتی تو اون مهارت رو انجام میدی اصلا متوجه گذر زمان نمیشی و حاضری شب تا صبح هم بیداری بکشی و اون کار رو انجام بدی چون برات لذت بخشه و برای اون کار خستگی ناپذیری و با حون و دل اون کار رو انجام میدی. این یعنی تو به اون کار خاص علاقه داری.البته یک نکته رو هم مدنظر قرار بده که ما وقتی به رشته ای علاقه داریم انگیزه ی لازم برای ورود به اون رشته و ادامه دادنش رو هم داریم اما اگر تحت تاثیر حرف مردم و تعاریف اطرافیان از یک رشته ی خاص دچار انگیزه ی کاذب بشیم، ممکنه علاقه ی کاذب هم در ما شکل بگیره که این علاقه ی کاذب خیلی خطرناکه و در اینصورت انتخاب رشته ی ما فقط بر اثر حرف مردم انجام میشه و زندگی مارو به نابودی میکشونه،در اینجا خانواده ی فرد میتونن جلوی این اتفاق رو بگیرن وبرای تشخیصش به فرد کمک کنن و به داوطلب کمک کنن که به علاقه ی کاذبش بی تفاوت باشه.

۲) توجه به استعداد های خود: رفیق علاقه با استعداد کاملا متفاوته، استعداد داشتن توی یک مهارت خاص یعنی تو برای یادگیری اون مهارت نیاز به صرف زمان و انرژی کمتری داری و این خیلی خیلی تورو‌توی آیندت جلو میندازه چون همون تایم بیشتری که قراره بذاری تا به یادگیری یک مهارت برسی صرف تسلط پیدا کردن در اون مهارت میکنی و چندین پله جلوتر هستی.

۳)پیشنیاز ها و توانایی های مورد نیاز هر رشته را بررسی کنید: دوست خوبم موقعی که تو علایق و استعدادهات رو‌ برای انتخاب رشته در نظر گرفتی بعدش باید بری سراغ تحقیق در رابطه با رشته های تحصیلی که به علایق و استعدادهات نزدیکن چون علاقه ای که بدون شناخت از رشته ی موردنظر باشه اصلا واقعی نیست. پس باید حتما پیشنیازهای لازم برای هر کدوم از رشته ها، دروس و واحدهایی که باید در دانشگاه برای اون رشته خاص پاس کنی، طول دوره تحصیل و توانمندی های لازم برای موفقیت در رشته ی مورد نظر رو مورد بررسی قرار بدی.

۴) بررسی بازارکار و آینده ی شغلی هر کدام از رشته های مورد نظرتان: رفیق در کنار بررسی خود رشته ها و واحدهای درسی و پیشنیازهای اونها حتما باید آینده ی شغلی رشته های مورد نظرت رو هم بررسی کنی، چون در نهایت قراره که بعد از تحصیل در رشته ی مورد نظر وارد بازار کار بشی و آینده ی شغلی خودت رو داشته باشی، پس باید محیط کار رشته ی مورد نظرت رو هم دوست داشته باشی و در واقع علاقه و استعداد فقط برای تحصیل در یک رشته نیست بلکه برای محیط کار هم باید در نظر گرفته بشه، حتی اگر لازم بشه قبل از انتخاب رشته ی مورد نظرت حتما برو و محیط کارش رو از نزدیک ببین و در رابطه باهاش اطلاعات کامل رو بدست بیار و آگاهانه انتخاب کن‌.

۵) بررسی مسائل و هزینه های هر رشته حین تحصیل: رفیق درسته که دراصل چیزی که باید درنظر بگیری آینده ی هر رشته ی تحصیلی و شغل متناسب با اون هست اما یک سری مسائل در طول تحصیل هست که باید اونهارو هم مدنظر قرار بدی،  مسائلی که باید بررسی کنی شامل هزینه های لازم در هر ترم از یک رشته ی تحصیلی خاص، شامل خرید لوازم تحصیل و یا گارگاهی، خوابگاه های دانشجویی هر دانشگاه و هزینه های رفت وآمد و مسافت هر دانشگاه تا محل سکونت تو و حتی توانایی های جسمی لازم برای پروژه های میدانی و متفاوت هر رشته هست.

۶) مکان جغرافیایی دانشگاه هایی که رشته مدنظرتون رو ارایه میدن: رفیق شاید الان بگی این مورد مهم نیست ولی بعداز اینکه وارد دانشگاه بشی متوجه میشی که مسافت بین دانشگاه و منزل خیلی مهمه و حتی مسافت بین خوابگاه تا دانشکده و سلف رو‌هم باید در نظر بگیری. نمیگم مهمترین چیزه اما بی اهمیت نیست بسته به افراد متفاوت این میزان اهمیت فرق میکنه.

۷) توجه به نظرات والدین آگاه: دوست خوبم، نظرات والدینت از چند جنبه میتونه به تو خیلی کمک کنه و بهتر در انتخاب رشته هم از اونها استفاده کنی، یکی از این جنبه که خانواده ی تو تجربه ی خیلی بیشتری از جامعه دارن که بتونن در اختیار تو قرار بدن و برای آینده ی شغلی و اجتماعی بتونن تورو راهنمایی کنن. و جنبه ی دیگه ای که هست اینه که خانواده ی تو بعد از خودت بیشترین شناخت رو روی تو‌دارن و میتونن توی شناخت استعداد ها و علایقت بیشترین کمک رو به تو بکنن و تورو تشویق کنن که بر اساس علایقت رشتت رو انتخاب کنی و سرنوشتت رو‌به کمک اونها که دلسوزت هستن رقم بزنی.

۸) سطح علمی داوطلب: رفیق درسته که باید رشته لی که انتخاب میکنی بر اساس علاقه و استعدادت باشه اما این علاقه و استعداد خود بخه خود به سطح علمی تو مرتبط هستن، پس باید برای انتخاب رشته ی مناسب خودت حتما سطح علمی خودت رو هم مورد بررسی قرار بدی، این سطح باتوجه به نتیجه ی کنکورت و سوابق تحصیلیت از پایه ی ابتدایی تا به امروز محاسبه میشه و در این زمینه خانواده و دبیرهای دلسوزت میتونن بهت کمک کنن، درواقع تو باید رشته ای رو انتخاب منی که علاوه بر اینکه بهش علاقه داری و درونش استعداد هم میتونی داشته باشی، سطح علمیت هم برای اون رشته مناسب باشه و پیشینه ی خوبی توی دروس پایه ی اون‌رشته داشته باشی و بتونی توی دانشگاه از پس مباحث پایه ای اون رشته بربیای و پیشرفتت چندین برابر حالتی باشه که صرفا بر اساس علاقه وارد رشته شدی اما سطح علمی مورد نیاز اون رشته رو نداری و باید زمان خیلی زیادی رو بذاری و گاهی هم ناامید بشی تا بتونی به سختی به اون سطحی که باید برسی.

پس انتخاب رشته ی خودت رو بر اساس این معیارها انجام بده و درواقع جدول انتخاب رشته رو به اینصورت پرکن که بر اساس معیارهات کدرشته هارو اولویت بندی کن و به ترتیب اولویتت در لیست پر کن طوری که بتونی بین هر جفت کدرشته این سوال رو از خودت بپرسی اکر کد رشته بالایی رو قبول نشدم کد رشته پایینی رو میرم؟ برای مطالعه ی بیشتر روشهای موجود میتونی مقاله ی سایت با عنوان عنوان« انتخاب رشته ی کنکور سراسری» رو مطالعه کنی.

دوست خوبم، انتخاب رشته از مهمترین تصمیمات زندگی هر فرده و در واقع تعیین کننده ی آینده ی شغلی و تحصیلی هر فرد هستش. پس رعایت اصول انتخاب رشته ی صحیح و استفاده از روشهای مناسب برای اینکار از اهمیت بالایی برخورداره.

انتخاب رشته ی صحیح اصول مخصوص به خودش رو داره و اگر بر اساس این اصول انجام بشه میتونه بهترین نتیجه رو برای داوطلب به همراه داشته باشه.

 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا