کارنامه سبز

 رفیق، یکی از موارد مهم بعد از انتخاب رشته و اعلام نتایج، کارنامه سبز داوطلب هست. کارنامه ی سبز همون کارنامه نهایی یا محرمانه داوطلب هست که بعد از اعلام نتایج نهایی، بر روی سایت سازمان سنجش به آدرس sanjesh.org قرار خواهدگرفت. این کارنامه درواقع فرصتی مجدد برای داوطلب ها هستش تا از وضعیت خودشون به نسبت بقیه داوطلب ها در کدرشته های انتخابی باخبر شده و درصورت تمایل برای تغییر کدرشته، انتقالی و رفع محرومیت کنکور سال بعد اقدام کنند. کارنامه ی سبز یا کارنامه نهایی، درواقع شامل تمام انتخابهای داوطلب هست و رتبه ی داوطلب در هر کدوم از کدرشته های انتخابی خودش رو بیان میکنه. این کارنامه معمولا آبان ماه منتشر میشه و درواقع به داوطلب این مورد رو میگه که بعد از کدرشته ی پذیرفته شده، درکدام کدرشته ها پذیرفته میشده و در هرکدام چه رتبه ای رو بین تمام متقاضیان اون کدرشته کسب کرده. در واقع با این شرایط، انتشار کارنامه سبز برای دو دسته از داوطلبها خیلی مفیدخواهد بود:

دسته ی اول: داوطلبهایی که انتخاب رشته کردند اما بعد از ورود به کدرشته محل موردنظر، احساس پشیمونی میکنند وعلاقه دارن که به کدرشته محل هایی پایینی انتقالی بگیرن. این کارنامه معمولا در مهرماه منتشر میشه. گرچه که داوطلبها اکثرا انتخاب رشته ی خودشون رو بر اساس علاقه و استعداد و شناخت کافی از رشته ها و دانشگاه ها انجام دادند اما خب باز هم کارنامه ی سبز یک فرصت مجدد رو به داوطلب میده که بتونه انتخاب منطقی با دید بازتر داشته باشه. خیلی از مواقع داوطلب بعد از گذشت مدت کوتاهی از قبولی در کدرشته پذیرفته شده پشیمون شده و کارنامه سبز میتونه بسیار به داوطلب کمک کنه تا بقیه ی شانسهای خودش رو امتحان کنه، درواقع داوطلب با انتشار کارنامه سبز میتونه به انتخاب های پایینی خودش انتقالی بگیره، البته برای این انتقالی باید حتما درخواستش رو ثبت کنه و این درخواست توسط سازمان سنجش بررسی بشه.

 دسته دوم: یک دسته از داوطلبها هم ممکنه واقعا در انتخاب رشته ی خودشون دچار اشتباه شده باشن و کارنامه ی سبز یا کارنامه محرمانه درواقع فرصتیه که باعث میشه داوطلب بتونه اشتباه خودش رو جبران کنه و در کدرشته های پایینی انتخابی شانس خودش رو امتحان کنه و با ثبت درخواستش وبررسی اون توسط سازمان سنجش، جابجایی داوطلب صورت بگیره. در اینصورت داوطلب باید پیگیر درخواستش بشه تا یا با انتقالی موافقت بشه یا در دانشگاهی که پذیرفته شده ثبتنام کنه که از کنکور سال بعد محروم نشه.

 البته باید دقت داشت که افرادی که مردود شده اند از طریق کارنامه سبز نمیتونن به دانشگاه وارد بشن بلکه باید از طریق تکمیل ظرفیت دانشگاه ها یا ثبتنام در برخی رشته های بدون کنکور بعضی دانشگاه ها از جمله دانشگاه آزاد، و یا شرکت در کنکور سراسری سال آینده وارد دانشگاه بشن.

 اطلاعات موحود در کارنامه سبز و بخشهای مختلف آن چه معنی دارند؟

در کارنامه سبز داوطلب، در ابتدا اطلاعات ثبتنامی داوطلب درج شده، در ادامه تمامی کدرسته محل های انتخابی داوطلب به ترتیب درج شده و در مقابل هر کدرشته محل،دوستون مهم وجود دارد، رتبه داوطلب و آخربن رتبه قبولی. در قسمت رتبه ی داوطلب، عدد رتبه ی داوطلب در کدرشته انتخابی بین تمامی داوطلبهایی که کدرشته مورد نظر را انتخاب کرده اند نوشته شده و در ستون‌بعدی که بیشتری رتبه داوطلب هست بیشترین رتبه ای که در کدرشته مورد نظرپذیرفته شده نمایش داده شده است.

 حالا نحوه ی استفاده از این فرصت و استخراج اطلاعات از کارنامه سبز به چه صورته؟

برای اینکه داوطلب قبول شدن یا نشدن خودش رو در هر کدرشته مورد بررسی قرار بده، باید اعداد دو ستون رو باهم مقایسه کنه، به اینصورت که اگر رتبه ی داوطلب از  آخرین رتبه قبولی در کدرشته موردنظر کمتر است یعنی داوطلب در اون کدرشته پذیرفته شده، که میتونه کدرشته ی فعلی داوطلب باشه که درواقع اپلین ردیفی هست که رتبه داوطلب از آخرین رتبه قبولی داوطلب کمتر یا حتی مساوی هست  و یا کدرشته های پایینتر باشه که البته از ستون نتیجه هم این مورد رو برای قبولی داوطلب میشه مشاهده کرد که با علامت ستاره مشخص شده. البته در کارنامه ی سبز تنها کدرشته محل ها مشخص شده اند و اینکه هر کدرشته محل مربوط به کدام رشته و دانشگاه هست رو داوطلب باید مورد بررسی قرار بده، به اینصورت که از طریق دفترچه ی انتخاب رشته کدرشته محل موردنظر رو با رشته و دانشگاه مذکور تطبیق بده تا بتونه انتخاب دقیقتری انجام بده.

انتقالی از طریق کارنامه سبز

نکته مورد توجه برای داوطلبهای کنکور سراسری این هستش که هیچ تضمینی وجود نداره که اگر داوطلبی کدرشته های انتخابی پایینتر از کدرشته ی قبولی خودش رو هم قبول میشده الان به سادگی به تحصیل در اون کدرشته بپردازه! بلکه بعد از قبولی در کنکور سراسری این مورد در رابطه با انتقالی داوطلب تنها مربوط به دانشگاه مبدا ( دانشگاهی که درحال حاضر داوطلب پذیرفته شده) و دانشگاه مقصد( دانشگاهی که داوطلب قصد داره پذیرفته بشه و در کارنامه سبز بعد از کدرشته فعلی خودش زده بوده و درصورتی که ) هست و درصورت موافقت طرفین داوطلب و سازمان سنجش هیچگونه مسئولیتی در قبال انتقالی و تغییر اولویت داوطلب از کارنامه سبز نخواهد داشت.

چطور و چه موقع برای انتقالی اقدام کنیم؟

روش اول:
اگر داوطلب در مهرماه یعنی قبل از اتمام مهلت ثبتنام دانشگاهی که پذیرفته شده متوجه کارنامه سبز و تغییر اولویت خودش بشه، باید از طریق سایت سازمان سنجش و سیستم بررسی اشتباه در انتخاب رشته سازمان سنجش و تقاضای بررسی اولویت های بعدی داوطلب هستش.
روش دوم:
اما اگر کارنامه سبز داوطلب دیرتر از پایان مهلت ثبتنام دانشگاه فعلی داوطلب منتشر بشه، بهتره که داوطلب در دانشگاه فعلی خودش ثبتنام کنه و انتخاب واحدش رو انجام بده و بعد از انتشار کارنامه سبز، داوطلب باید به دانشگاه مقصد( یعنی دانشگاهی که اگر اون کدرشته رو بالاتر زده بود در اون کدرشته پذیرفته میشد) مراجعه کنه و با در دست داشتن کارنامه سبز برای انتقال به دانشگاه موردنظر اقدام کنه واز ترم دوم برای ثبت نام در دانشگاه مورد نظر اقدام کنه. دانشگاه مقصد درصورتی با انتقال دانشجو از دانشگاه مبدا موافقت خواهد کرد که ظرفیت خالی را داشته باشد. دراینصورت حداقل داوطلب شانس قبولی خودش رو در دانشگاه اول از دست نمیده.
روش سوم:
  گاهی داوطلب به هیچ عنوان حاضر نیست در کدرشته قبولی خودش ثبتنام کنه،اگر این کدرشته غیرانتفاعی یا شبانه باشه داوطلب میتونه برای کنکور سال بعد اقدام کنه اما اگر روزانه هست میتونه قبل از ثبتنام هم با کارنامه سبز به دانشگاه مقصد مراجعه کنه و درخواست خودش رو مطرح کنه، اما شانس موافقت با درخواست دانشجودر اینصورت پایین هست. به همین دلیل ثبتنام در دانشگاه مبدا و سپس مطرح کردن درخواست بیشترین شانس موافقت رو خواهد داشت.

نکته کلی: باتوجه به اینکه معمولا کارنامه سبز داوطلب در آبان ماه منتشر میشه، بهتره که داوطلب روی اون کارنامه و انتقالی به کدرشته دیگری حسابی باز نکنه و توی دانشگاه فعلی خودش ثبتنام کنه، و در صورتی هم که انتقالی از این طریق انجام شد داوطلب از دانشگاه فعلی خودش انصراف خواهد دادو مشکلی پیش نخواهد آمد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا