دانشگاه آزاد و انتخاب رشته آن
دوست خوبم، یکی از دانشگاه های پرطرفدار بین داوطلبهای کنکور سراسری دانشکاه آزاد اسلامی هست. دانشگاه آزاد یکی از معتبرتریندانشگاه های کشور هستش که در اکثر شهرهای کشور واحد اموزشی داره و تعداد واحدهاش حدود ۱۳۰واحد در کشور هست، به همین دلیل تمامی داوطلبها در هر نقطه ای که ساکن باشن میتونناز امکانات دانشگاه آزاد استفاده کنن.
نحوه پذیرش:
نحوه ی پذیرش دانشگاه آزاد به اینصورته که هم با کنکور سراسری و هم بدون کنکور سراسری پذیرش داره. بعضی از رشته های دانشگاهی پذیرششون فقط با کنکور هست و بعضی دیگه از رشته ها در بعضی مرکز ها پذیرششون بدون کنکور هستش، البته این قانون برای دوره کارشناسی هست و در دوره ی کارشناسی ارشد ورود تمامی رشته ها با کنکور هستش اما دانشجوهای عضو استعداد درخشان میتونن بدون کنکور در مقطع ارشد دانشگاه آزاد تحصیل کنند.
دانشگاه آزاد اکثر رشته های تحصیلی و به طور کلی تمام رشته های سه شاخه ی نظری وبسیاری از رشته های گروه زبان و هنر در اون تدریس میشه. از جمله اکثر رشته های علوم مهندسی و علوم محض در گروه ریاضی و فیزیک، علوم پزشکی و اکثر شاخه های اون ار جمله بهداشت و…در گروه علوم تجربی، رشته های حقوق،روانشناسی و…در گروه علوم انسانی و رشته های پرمتقاضی گروه هنر و زبان. با این حال ممکنه بعضی از رشته های خاص در بعضی مراکز دانشگاه آزاد تدریس نشه اما این دانشگاه از تنوع بسیار زیادی در رشته های تحصیلی برخورداره و مقاطع تحصیلی روهم کاملا پوشش میده و از مقطع کاردانی تا مقطع دکتری دانشجو پذیرش میکنه.
کیفیت آموزش:
کیفیت آموزش در دانشگاه آزاد به نسبت بالا هست و اکثر اساتید دانشگاه آزاد از رتبه های علمی عالی برخوردارند و دارای درجه ی علمی دکتری و استادیاری هستند و بسیاری از افراد فرهیخته به دلیل دشواری استخدامی در دانشگاه سراسری و گستردگی در واحدهای دانشگاه آزاد جذب این دانشگاه شدن. مراتب علمی اساتید دقیقا مثل دانشگاه سراسری به دسته های مربی، استادیار، دانشیار و استاد تمام تقسیم میشه ودر نتیجه از لحاظ اعتبار مدرک در داخل کشور حدودا مدرک دانشگاه آزاد با دانشگاه سراسری برابری میکنه و برای ادامه تحصیل و ورود به بازار کار تفاوت چشمگیری بین مدرک این دو دانشگاه وحود نداره، البته ناگفته نماند که تمام این موارد همگی وابسته به تلاش دانشجو هستن و هیچکدوم صرفا تعیین کننده ی موفقیت دانشحو نیستن، داتشحو توی هر دانشگاهی میتونه پیشرفت کنه و از بقیه با تلاشش متمایز بشه. و اعتبار این مدرک در خارج از کشور به اینصورته مه میشه گفت نسبت به دانشگاه سراسری در رتبه ی دوم قرار داره و دانشجوی دانشگاه سراسری شانس بیشتری برای تحصیل در خارج از کشور داره اما این به معنی این نیستش که دانشجوی دانشگاه آزاد شانسی برای تحصیل در خارج از کشور نداره بلکه همه چیز به تلاش و مهارت و تمایز دانشجو از بقیه برمیگرده، ممکنه دانشجویی باشه که از دانشگاه سراسری فارغ تحصیل شده باشه و مهارتی نداشته باشه اما دانشجویی باشه که فارغ تحصیل دانشگاه آزاد باشه با کلی مهارت و توانایی در بازارکار و عرصه ی تحقیق و مسلما موفقیت بیشتر و آینده ی بهتر.
هزینه ها:
دانشگاه آزاد به دلیل خصوصی و غیردولتی بودن، هرترم از دانشجوهای خودش شهریه ای رو دریافت میکنه که درواقع علاوه بر هزینه ی آموزش، این شهریه هزینه ی امکانات رفاهی دانشگاه هم به حساب میاد، برای مثال اکثر مراکز دانشگاه آزاد بیمارستان های مستقل برای رشته های پزشکی و روانشناسی، آزمایشگاه های مجهز برای رشته های مهندسی و امکانات رفاهی از قبیل خوابگاه و غذای باکیفیت را با پرداخت هزینه در اختیار دانشجوها قرار میدهند.
شهریه ی ترمی دانشگاه آزاد به دو قسمت تقسیم میشه: شهریه ثابت و شهریه متغیر. شهریه ی ثابت اون مبلغی هستش که دانشجو طبق سال ورودی خود به دانشگاه مبلغ ثابتی که براش تعیین شده رو باید هر ترم پرداخت کنه و معمولا این مبلغ افزایشی نداره اما هرساله برای ورودی های جدید ۲۰تا ۲۵ درصد افزایش پیدا میکنه. شهریه ی متغیر هم شهریه ای هستش که دانشجو بر اساس تعداد واحد اخذ شده باید پرداخت کنه و بسته به تعداد واحدهای چارت درسی هرترم متغیرهست. البته ناگفته نماند که شهریه ی واحدهای عملی از واحدهای نظری بیشتره. درکل بیشترین شهریه ی هر ترم برای رشته های علوم پزشکی و کمترین شهریه ها برای رشته های علوم انسانی هستش که به صورت اینترنتی از طریق سامانه آموزشیار پرداخت میشه.
پس درواقع دانشگاه آزاد مناسب کسانی هستش که برای پرداخت شهریه مشکلی نداشته و برای حضور در کلاس هم محدودیتی ندارن چون حضور در کلاس دانشگاه آزاد تاحدودی الزامی هستش.
انتخاب رشته:
انتخاب رشته ی دانشگاه آزاد مشابه با انتخاب رشته ی دانشگاه سراسری انجام میشه به اینصورت که داوطلب در ابتدا باید بامشاهده ی کارنامه ی خودش، سطح علمیش رو بسنجه و درصورت مجاز شدن در انتخاب رشته دانشگاه آزاد، کدمجاز برای انتخاب رشته دانشگاه آزاد رو از انتهای کارنامش برداشت کنه، بعد از اون دفترچهی انتخاب رشته دانشگاه آزاد رو که بعد از اعلام نتایج توسط سازمان سنجش منتشر میشه پرینت بگیره و با دقیق زیاد مطالعه کنه و با توجه به سطح علمیش، به دنبال شناخت دقیق علاقه و استعدادش هم باشعه، در رابطه با رشته های مختلف تحقیق کنه و بر اساس علاقه اونها رو اولویت بندی کنه و بعد از اون اقدام به وارد کردن ۱۰۰ کدرشته محل به همان روش گفته شده برای انتخاب رشته سراسری کنه، یعنی در ابتدا توی کاغذ بارها انتخابهاش رو توی کاغذ بنویسه و توی دفترچه با هایلایت کردن مجزا کنه واین لیست روچندین بار با مشورت و تحقیق آپدیت کنه و نسخه ی نهاییش رو برای مرحله ی نهایی اینترنتی آماده کنه، بعداز اونبا پرداخت هزینه ی انتخاب رشته دانشگاه آزاد، به ترتیب کدرشته هارو وارد کنه و بعد از وارد کردن هر کدرشته محل سیستم رشته، دانشگاه و شهر رو جلوی کدرشته مینویسه و این اطلاعات باید ابتدا چک بشه و بعدش سراغ واردکردن کدرشته محل بعدی بره و حتما در انتها دوبار کل انتخابها واولویتهای انتخابیش رو چک و ذخیره کنه و بعد از تایید حتما کد پیگیری انتخاب رشته رو بگیره و از رسید انتخاب رشته پرینت بگیره، چون فقط گرفتن این کد به معنی اتمام انتخاب رشته هست.